2013. december 9., hétfő

Sütőtökpüré Wakame-vel


Sziasztok!


Az Algakonyha mai videójában a hideg hónapok egyik jellemző terményét, a sütőtököt fogom püré formájában elkészíteni, méghozzá Wakame-vel.  


Biztos felmerül bennetek a kérdés, hogy minek bele egyáltalán alga?
Közeledik a Karácsony és az ünnepek alkalmával hajlamosak vagyunk túlzásokba esni étkezés terén. Nehéz ellenállni a bejglinek, az édességeknek, szénsavas üdítőknek, így a telítettség érzés biztosított. A finomított cukor és liszt - az alkoholról nem is beszélve - savasítanak bennünket. Ezt valamivel kompenzálni kell.
A Wakame a benne található ásványi anyagoknak köszönhetően lúgosít és helyreállítja a PH egyensúlyt a szervezetben. Ebben szerepet játszik a kálcium (1380mg) és magnézium (680mg) ideális aránya is.
A fahéj és a gyömbér pedig igazi karácsonyi hangulatot varázsol a konyhában és segít belülről felmelegíteni a testünket.
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 gr szárított Wakame
- ½ kg sütőtök (megpucolva és felkockázva)
- 2 nagyobb répa
- 1 közepes cukkini
- 1 burgonya
- ½ tk őrölt fahéj
- kb 4 cm-es friss gyömbérdarab meghámozva és felkockázva
- himalája só
- extra szűz olivaolaj
- víz
Én ezt az ételt vacsorának szánom. Estére kifejezettten ajánlott, pláne ha napközben bűnöztünk. Egy finom melengető és lugosító sütőtökpürével bújjunk ágyba.  
Remélem kipróbáljátok és Mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket kívánok!
Üdv
Bogi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése