- 10 dkg éjszakára beáztatott
fehérbab
- 5 gr száraz Kombu
- 1 hagyma, 1 répa, 1
kisebb édeskömény, 1/2 pritamin paprika
- 1 kk őrölt koriander,
köménymag, kurkuma, curry
- 4 cm nagyságú friss gyömbér
- himalájasó, extra szűz
olivaolaj
A tavasz
beköszöntével egyre nagyobb a kínálat friss levélzöldségekből, ezt kihasználva
mángoldot is adunk a raguhoz, de használhatunk spenótot vagy medvehagymát is.
Hogy komplett
legyen az ételünk, köretnek főzünk hozzá egy adag hosszúszemű basmati rizst.
Elkészítés:
A könnyebb
szeletelés érdekében beáztatjuk a Kombut.
Első
lépésként elkészítjük a ragut. Egy serpenyőben olivaolajat melegítünk.
Ebben pár percig pirítjuk a koriandert, köménymagot és a reszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a
feldarabolt zöldségeket, a babot, Kombut, kurkumát és curryt.
Felöntjük vízzel. Közepes
lángon kb. 30-40 perc alatt készre párolódik (babtól függ). Félidőben sózzuk.
A soron következö a
rizs. Ezt is áztassatok be használat előtt legalább fél órával. Ha
ezt elfelejtitek, akkor is ajánlatos átöblíteni.
Kevés olivaolajon
megpirítjuk a basmati rizst. Amikor serceg és érezni az illatát felöntjuk dupla
mennyiségű vízzel és teszünk bele egy bélyeg méretű Kombut. Az algától
hamarabb elkészül és a rizs magába szívja a Kombuban lévő értkékes ásványi
anyagokat. Ajánlom ezt a lépést minden gabonaféléböl készült körethez. Akkor
sózzuk, amikor a rizs már félig megpuhult.
Friss
korianderlevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése