Íme a kedvenc cukkinis receptem. Több variációban is elkészíthető, éppen
ezért megúnhatatlan. Próbálkozzatok bátran, megéri!
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg teljes kiőrlésü
tönkölyliszt
- 1 dl extra szűz olivaolaj
- 11-12 ek víz (liszttől függ,
hogy mennyit vesz fel)
- 1 tk himalájasó
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg cukkini
- 1 nagy hagyma
- 1 paradicsom
- 10 gr száraz Wakame alga
- 2 dl rizstej
- 1 púpozott tk agar-agar por (3 tojással
lehet helyettesíteni)
- 2 ek tamari szósz
- kurkuma, curry, őrölt
szerecsendió, görögszéna - ízlés szerint (nálam fél teáskanál/fűszer)
- csilipehely (aki szereti a
csípőset)
- himalájasó
- 20 gr reszelt ementáli sajt
(vegán változatnál elhagyható)
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egy
tálban összekeverjük. Pár lágyabb mozdulattal labdát gyúrúnk (nem kell erőteljesen,
sem órákig dagasztani).
Lisztezett felületen gyorsan
ki is nyújtjuk. Én egy 26cm átmérőjű tortaformát használok.
Miután belehelyeztük a formába
a tésztát, hűtőszekrényben hagyjuk pihenni.
A töltelékhez először beáztatjuk
a Wakamét 10 percre.
Serpenyőben kevés olivaolajon
megdínszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, pici sót és addig
pároljuk, amíg puha nem lesz.
Ekkor hozzáadjuk a leszűrt és
felszeletelt Wakamét, keverünk rajta egyet és levesszük a tűzről.
Belekanalazzuk az algás
cukkinis egyveleget a tortaformánkba, paradicsomkarikákkal koronázzuk.
Egy tálban összekeverjük a fűszereket,
az agar-agart, a rizstejet és 2 ek
szójaszószt.
Ráöntjük a quiche-re, megszórjuk reszelt sajttal
és 180 fokra előmelegített sütőbe
tesszük 45/50 percre.
Az utolsó 5 percben felülről grillezük meg a tetejét.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ugyanis az agar agar így szilárdul meg. Ha melegen szeleteljük szétfolyik! Ha tojással készítjük kompaktabb lesz a végeredmény.
Salátával tálaljuk.
A demó videót a youtube csatornánkon találjátok:
A demó videót a youtube csatornánkon találjátok:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése