Ezzel a recepttel két legyet üthetsz egy csapásra. Pástétomként friss házi
kenyérre kenve vagy mint pesztó
tésztával tálalva is isteni.
Hozzávalók
- ½ kg csiperkegomba
- 1 pohár éjszakára beáztatott tört dió
- egy marék száraz Dulse alga
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- 2 ek tamari
- bors, 1 tk édes kalocsai fűszerpaprika, 1 tk őrölt szerecsendió, 1 ek
kakukkfű
- friss korianderlevél
Elkészítés
Egy pici olivaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,
kevés vizet öntünk alá és pároljuk 5 percig fedő alatt.
Frissen őrölt borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és pirospaprikával fűszerezzük.
A Dulse algát is belefőzzük szárazon, nem fontos áztatni. Egy kavarás és
hagyjuk még 5 percig összeérni az ízeket.
A gombás egyveleget krémesre turmixoljuk a dióval (áztatóvíz nélkül) és 2 evőkanál tamarival.
Őrölt paprikával és korianderlevéllel diszítjük. Én megszórtam egy kevés kendermaggal, de apróra vágott dió darabokkal is guszta.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése