Kicsi hobbikertünkben ez idő tájt élénken zöldellik a menta és pár uborka
is előbukkan a levelek közül. Éppen találtam hármat, így be tudom mutatni az
egyik nyári kedvencünket, a joghurtos-wakamés uborkalevest.
Hozzávalók
-
3 nagyobb uborka
-
egy marék száraz
wakame előzőleg beáztatva
-
3 dl natúr joghurt
-
himalájasó ízlés szerint
-
4 zsenge mentalevél
-
6 ek extraszűz
olivaolaj
-
rózsabors vagy
feketebors frissen őrölve
Az uborkákat megmossuk és kockára vágjuk. Ha biot használunk, akkor nem
fontos meghámozni. Hozzáadjuk az előáztatott wakame algát (a vizét tegyük
félre), a natúr joghurtot, himalájasót, mentalevelet, és bőségesen csurgassunk
rá extraszűz olivaolajat is. Jól összeturmixoljuk, majd utánaízesítünk és a
wakame áztatóvizét is felhasználjuk. Turmixolunk rajta egy utolsót. Átszűrve
szép selymes állagot kapunk. A megmaradt rostokat ne dobjuk ki, újra lehet
hasznosítani salátákba vagy akár tzatziki öntethez.
A kész levest jól hűtsük be. Aki nem szertene várni, mint én sem,
tálalhatja koktélosan. Így különösen mutatós és ideális kerti partikra is.
Díszítsük uborka karikával és mentalevéllel. Végül őröljünk rá egy nagy
adag rózsaborsot/feketeborsot.
Nem csak hűsít, de a wakame-uborka páros a bőrünket is megfiatalítja. Még
egy ok, amiért ha igazi felfrissülésre vágyunk, ezt a wakamés “Ubi Maryt” fogyasztjuk Bloody Mary helyett ;). Próbáljátok ki ti is!
Üdv,
Bogi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése