Remélem mindenki
szuper hidratált a leves recepteknek köszönhetően:) A mai posztban végre fordul
a kocka és a lekvárfőzésé a főszerep.
Idén bővelkedünk
a mézédes ringlószilvában. Szedés közben többször is kénytelen vagyok minőségellenőrzést
tartani, olyan az illata, hogy nem tudom visszafogni magam. És akkor az ízéről
még nem is beszéltem. Remek dolog, hogy hosszabb távra is el lehet raktározni őket,
és nem is bonyolult a kivitelezés. Ha a lekvárfőzésről az egész napos ácsorgás
és kevergetés képe jelenik meg előtted, ne izgulj. Az egész szervezés kérdése
és egy praktikus hozzávalóé, ami nem más mint az agar agar. Az alga nemcsak sűrít, hanem tartósít is egyben.
A mi esetünkben
délelőtt történt a szedés és a logisztika. Ebéd után gyors átöblítés + magozás,
agar agarral rottyantás és délutánra már száraz dunsztban álltak a lekvárok.
Bármilyen gyümölcsöt lehet használni. Az
általános adagolás 1 kg gyümölcshöz egy kiskanál agar agar. Én szeretem ha darabos
a lekvár, de aki a sima változatot kedveli, az agaragar hozzáadása előtt
turmixolhat egyet rajta. A végső állagot kihűlés után kapja a lekvár.
Az én receptem a következőképpen alakult:
- 2,5 kg szilva
- 2,5 deci agavészirup
- 1 citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliapor
A demonstrációs videót pedig a youtube
csatornánkon találod.
Sok sikert!
Üdv,
Bogi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése